Geplaatst op Geef een reactie

Oeps….. lang niets laten horen

Maar geen zorgen, ik heb zeker niet stil gezeten, integendeel. Ik heb zoveel inspiratie gevonden in mijn Cricut Joy dat ik heel veel leuke items (althans dat vind ik zelf ;-)) ben gaan maken en die zijn vanaf vandag allemaal te vinden in de webshop. In de categorie “extra” vind je nu diverse items, van bekers tot potjes, van onderzetters tot sleutelhangers.

De afgelopen weken heb ik al veel klanten blij mogen maken met dit soort items. Sommige direct vanuit de webshop, andere op basis van eigen ontwerp. Dat kan namelijk ook!

Wil jij een bepaalde tekst of afbeelding op een onderzetter of etui laat het weten en ik kijk wat ik kan doen.

Denk je dat dit het nu is? Nee, hoor! Er liggen nog boekenleggers en kaarthouders in de kast te wachten op een mooie tekst of afbeelding dus nog genoeg op te pakken.

Maar voor vandaag is het wel even genoeg. De hele shop is bijgewerkt, nog een paar leuke items combineren voor de social media kanalen en dan is het zondag ! Ga ik even lekker genieten.

Lieve groetjes,

Sierra

Geplaatst op Geef een reactie

Nieuwe inspiratie

Soms heb je niet de juiste inspiratie, soms is het zoeken naar creativiteit en op andere dagen is het juist volledig andersom, te veel inspiratie en dan komt er ook niets uit je handen. De afgelopen weken zijn een afwisseling van ontzettend veel tot geen enkele inspiratie geweest. Soms voldoende voor wat leuke kaarten, soms zoveel dat er uiteindelijk niets lukte…. frustrerend, maar het komt goed. Dat doet het altijd.

Afgelopen weekend druk geweest met kaartjes, doordat ik een leuk blok zag liggen bij de Action. En ook al heb ik al tientallen papierblokken liggen deze kon ik niet laten liggen, ik moest er kaartjes mee maken dus hup mee in dat winkelmandje (en voor de kenners, precies 2 blokken want misgrijpen is geen optie :-)).

Vorige week zondag begon het al te kriebelen met de etuis. Mag je natuurlijk eigenlijk niet over je eigen items zeggen maar ik vind ze super leuk. Ik heb zelf al een tijdje de teckel etui in gebruik en ik ben er echt heel blij mee.

Maar dat bedrukken resulteerde wel in meer….. ik kan inmiddels glas bedrukken, stof maar sinds vandaag dus ook hout. De onderzetters zijn ook weer zo leuk!

Kortom, ik blijf nog wel even creatief actief en verzin steeds wel weer wat leuks bij. Mis je iets, of denk je iets te weten wat voor mijn inspiratie of creativiteit een MUST is, laat het mij weten via info@sierraswereld.nl

Voor nu, fijne dag en hopelijk tot snel in de webshop!

Lieve groetjes,

Sierra

Geplaatst op Geef een reactie

Kerst staat voor de deur…..

De tijd vliegt voorbij, nog maar heel even en het is al weer kerst…. voor mij betekent dat vooral weer nadenken over kaartjes voor het nieuwe jaar. Voor de kerst zijn alle kaartjes gemaakt én verkocht (en dat voelt heeeeeel fijn).

Met alle bestellingen van afgelopen jaar heb ik weer mooie bedragen kunnen doneren aan het goede doel. Dat is en blijft mijn doel, leuke kaartjes maken waarmee ik de ontvanger maar ook het goede doel blij maak.

Dit weekend gaan mijn eigen kerstkaartjes op de post en zoals ieder jaar heb ik geprobeerd er weer een feestje van te maken.

Komende weken is voor mij een periode van ‘rust’. Nou ja rust, laat ik het zo zeggen, Kerst brengt altijd wel wat drukte met zich mee, kaartjes moeten klaar zijn voor een bepaalde datum, wil zelf altijd leuke kaartjes en die tijd is nu even voorbij. Natuurlijk ga ik nadenken over kaartjes voor volgend jaar, kijken wat ik allemaal heb, wat er nog mist (een mens kan toch nooit genoeg spullen hebben om kaartjes mee te maken 🙂 en misschien ook wel in de luwte wat maken maar de planning is vooral ook een beetje tijd nemen om een plan voor 2022 te maken. Bouwen aan de toekomst van Sierra’s Wereld.

Ik wens iedereen hele mooie feestdagen, geniet, ontspan en heb het gezellig.

Lieve groetjes,

Sierra

Geplaatst op Geef een reactie

Trots……

Een titel die je misschien niet zo snel verwacht voor een blog, maar wel wat ik de afgelopen week heb ervaren. Na een paar weken waarin ik niet toe kwam aan kaartjes maken is het de afgelopen weken in een stroomversnelling gegaan. Niet alleen vond ik inspiratie en leuke plaatjes om het te realiseren maar vooral ook tijd! Dat miste nog wel eens maar de afgelopen weken was het daar in eens. (of was het misschien dat ik mezelf toeliet om even niets anders te doen dan kaartjes te maken…. hmmm….. zou zo maar kunnen 🙂

Maar goed, resultaat de grote order is verstuurd en daar komt meteen de eerste keer TROTS vandaan. Niet alleen omdat ik al jaren voor deze mooie opdrachtgever de kaartjes mag maken, ook omdat ze mij ieder jaar het volle vertrouwen (en daar mee de creatieve vrijheid) geven om weer iets te verzinnen. Als je dan uiteindelijk de order verstuurd en zo’n lief berichtje terug krijgt, tja dan smelt ik. Daar doe ik het voor, anderen blij maken.

Nadat de opdracht af was stroomde de creativiteit door en kwam ik in de hobby flow zoals ik het zelf noem. Heerlijk, proberen, maken en soms ook verscheuren maar wat ben ik nu dan ongelooflijk TROTS. Meer dan 150 kaartjes heb ik toegevoegd aan de webshop en nee ik ben zeker nog niet klaar, want er zijn absoluut nog een paar categorieën die nog wel wat extra kaartjes kunnen gebruiken maar oh oh oh, wat was het leuk om deze kaartjes te maken.

De nieuwe hobby vellen zijn volop gebruikt en ik ben nog niet klaar…… maar ik ga nu eerst genieten van deze nieuwe kaartjes, de eerste bestelling is zojuist al geplaatst dus die eerst maar eens in orde maken.

groetjes,

Sierra

Geplaatst op Geef een reactie

Energie is heerlijk (verslavend!)

Wat is het toch heerlijk als je eenmaal weer in die creatieve flow zit en in alles kansen en mogelijkheden ziet. Je niet hoeft na te denken over hoe het kaartje er uit moet zien, maar je hoofd en handen al voor je aan de slag gaan. Je zo veel plezier beleeft aan het herindelen van de website en je daarnaast zoveel ideeen hebt dat de site (maar vooral tijd) te klein is en tijd te kort 🙂

Keuzes maken dus! En dat heb ik gedaan. Sierra’s Wereld geeft mij zoveel energie dat ik heb besloten om echt de site aan te passen. Mijn “Wereld” is er een waar het gaat om elkaar leuke post te sturen, lekker creatief aan de slag te zijn. Waar je mensen blij mee kunt maken en zelf blij van wordt.

Daarom zijn er vanaf vandaag DIY boxen en natuurlijk een verzendservice. Deze kun je gewoon vooruit plannen dus geen excuses meer mogelijk 🙂

Uiteraard schoon ik ook geregeld de shop op want dat is echt nodig. Ik merk dat mijn creativiteit ook verandert en wat ik een tijdje geleden leuk vindt oogt nu anders of past niet meer in het geheel of de tijd. Sierra’s Koopjeshoek is nu een feit! En naast kaartjes vind je hier nu ook producten die ik dubbel heb gekocht of nooit gebruikt heb en voor het goede doel te koop aanbiedt. Ja, het goede doel 🙂 Ik blijf het steunen daar waar ik kan.

Nou, ik ga maar eens een start maken met het uploaden van de nieuwe voorraad kaartjes. Tot snel!

groetjes,

Sierra

Geplaatst op Geef een reactie

Tijd voor iets nieuws…..

Nee geen zorgen, ik ga niets geks doen, ik ga alleen maar iets leuks toevoegen op de site….. “leuke extraatjes”. Ik vind het zelf altijd leuk om de envelop of kaart net even wat specialer te maken door een stickertje of wat confetti of een knijpertje er bij te doen zodat de ontvanger het kaartje direct kan ophangen. Maar ik gebruik alles ook vaak om een kadootje net even wat leuker te maken en vanaf vandaag kun jij dat ook!

Je hoeft er niet eens de deur voor uit, want in de categorie “leuke extraatjes” vind je dit allemaal! Bestel het los of gewoon mee met wat leuke kaartjes en ik zorg dat het in je brievenbus terecht komt!

De komende weken hoop ik ook weer wat leuke nieuwe kaartjes toe te voegen aan de webshop. Ook ga ik mij alvast wat richten op de kerst. Ik weet het klikt nog zo ver weg, maar voor je het weet is het weer december en dan wil ik je natuurlijk weer volop kunnen voorzien van leuke, originele kerstkaartjes.

Maar eerst aan de slag met de meest recente stempels en mijn nieuwe stiften en kleurpotloden én natuurlijk wordt er ook weer volop getekend wellicht binnenkort met leuke handlettering want dat is ook weer iets wat op mijn lijstje er bij is gekomen. Kortom genoeg ideeën en heel veel wat ik wil doen nu nog even de tijd vinden om alles om te zetten in actie en resultaat!

Groetjes,

Geplaatst op Geef een reactie

De ‘magie’ van een kaartje

Misschien denk je nu “magie” van een kaartje, wat is dat nu weer? Ik zal het uitleggen….. de magie van een kaartje bestaat. Ik merk het wanneer ik kaartjes verstuur en de reacties die ik er op krijg, maar zeker ook als ik zelf een kaartje ontvang…. Noem het bijzonder, leuk, attent of zoals is magie….

Het gevoel (en het tastbare bewijs in de vorm van het kaartje) die een kaartje je geeft zorgt voor een gevoel van samen, niet alleen, er wordt aan je gedacht.

Dat is ook de reden waarom ik ouderen een kaartje stuur, onbekende die het nodig hebben…. gewoon omdat ik weet hoe leuk het is om een kaartje te ontvangen en ik dat ‘magie’ momentje andere gun.

Nu denk je misschien ‘makkelijk praten jij maakt kaartjes zelf’, en dat klopt. Ik heb altijd kaartjes in huis. Maar ook ik heb voor nood (wat geloof mij ook ik grijp soms mis of heb geen zin om iets te maken) altijd een stapeltje ‘kant en klaar’ kaartjes liggen (niets mis mee overigens) die ik kan versturen wanneer nodig.

Dus mijn oproep aan jou….. vind je kaartjes ontvangen ook leuk? Stuur je ze ook zomaar naar iemand anders? Gewoon om even te laten weten dat je aan ze denkt? Zeg je nu op de eerste vraag Ja en daarna Nee, of eigenlijk niet…. maar wil je iemand wel dat magische momentje geven, stuur dan een kaartje!

Je kan het zelf doen of via mijn site (uiteraard :-)) bestel een kaartje, een postzegel en schrijf in de opmerking voor wie het kaartje is en welke boodschap.

Op naar het uitdelen van magische momentjes …

Een paar tips als je niet weet waar te beginnen: Je vrienden, familieleden, verzorgingstehuizen in je omgeving, de app “ontvang een kaartje” of de facebookpagina “jij verdient een kaartje” mogelijkheden genoeg om een kaartje te sturen. Veel plezier !

groetjes,

Sierra

Geplaatst op Geef een reactie

YES! Weer inspiratie gevonden!

Het heeft even geduurd want door allerlei andere dingen kwam ik gewoon niet tot het maken van kaartjes. Als ik dan eindelijk besloot “vandaag ga ik kaartjes maken” dan kwam er niets uit mijn handen. Rete frusterend maar niet gek als je weet dat ik naast kaartjes maken nog heel veel andere dingen leuk vind….

Het creatieve brein kan niet overal actief zijn dus soms moet ik het dan maar even loslaten en als ik dat dan echt doen dan zie je meteen het resultaat want vandaag heb ik meer dan 200 kaartjes in de shop gezet!

Een paar lagen er al een tijdje te wachten op ge-upload te worden, maar de meeste zijn dit weekend gemaakt. Heerlijk gevoel dat de voorraad weer met leuke, frisse, nieuwe kaartjes is aangevuld én deze keer een nieuwe categorie….. Getekende kaartjes…. getekend door mezelf wel te verstaan. Doodeng maar waarom niet? Ze zijn super leuk en één van die andere hobby’s die onderdeel uitmaakt van wie ik ben.

Tekenen is zo leuk maar ik moet nog even wat meer zelfvertrouwen winnen om echt alle creaties er op te zetten. Deze 4 kwamen door de test zullen we maar zeggen en wie weet volgen er binnenkort meer.

Dit weekend gaan er ook weer ruim 30 kaartjes naar ouderen die eenzaam zijn of gewoon even een opkikker kunnen gebruiken in deze tijd. Dank aan een ieder die kaartjes / postzegels (of beide) doneert zodat ik dit kan blijven doen.

Wil jij doneren? Kijk dan hier voor meer informatie.

Ik hoop dat de nieuwe kaartjes weer tot mooie bestellingen zullen leiden want dan kan ik weer de goede doelen een mooie donatie doen. Zit jouw kaartje er niet tussen, voel je vrij om te mailen naar info@sierraswereld.nl met jouw verzoek en wie weet kan ik je helpen!

Groetjes,

Sierra

Geplaatst op Geef een reactie

De grote opdracht van Welzijn WonenPlus

Hij is af !!! Meer dan 300 kaartjes voor de leden van Welzijn WonenPlus, de stichting waar in sinds eind vorig jaar vrijwilliger bij ben. Samen met een vriendin is het gelukt om op tijd ruim 300 kaartjes te maken voor de leden. Deze kaartjes worden grotendeels thuis bezorgd (dat spaart postzegels uit en daarmee geld en dat is mooi want dat kan dan weer voor andere dingen gebruikt worden :-)).

Het was een pittige klus. Het lijkt misschien niet zo veel, maar geloof mij mijn vriendin heeft aardig veel “moeten” kleuren en ook mijn snijapparaat van alle kaarten en tussen kartonnetjes heeft moeten afzien. Maar het was het waard. Ik weet zeker dat de leden (de ouderen) dit gebaar gaan waarderen.

Nu gaat de focus weer naar het opbouwen van een voorraad van kaartjes voor de ouderen medemens. Het bezorgen start met 2 weken (we wachten nog even af of er nog iets mee moet in de brievenbus) maar kijk er nu al naar uit. Al die verbaasde blikken als je het tuinpad op komt lopen en daarna de (hopelijk) brede glimlach als ze bij de brievenbus de “lieve” envelop vinden. (de envelop is natuurlijk versierd met hartjes om de glimlach nog wat te versterken.

Mooie opdracht, maar eerlijk is eerlijk ook blij dat ie af is. Ook al was er geen tijdsdruk je weet dat het een keer klaar moet en dan is dit wel een heel voldaan gevoel.

Kom maar door met het mooie weer, kunnen we wel gebruiken bij het rondbrengen van de kaartjes!

Groetjes, Sierra

Geplaatst op

2021, we proberen de draad weer op te pakken

Het jaar is voor mij dramatisch begonnen (voor wie het gemist heeft mijn aller dierbaarste kleine meisje,…. mijn dwergteckeltje Qweny, is op 2 januari onverwachts overleden). Het herstarten van alle ideeën die ik had in december om in januari mee te starten en alle plannen die ik had, verdwenen als sneeuw voor de zon. Niets deed er meer toe en soms doet het er nog steeds niet toe. Maar vorige week ben ik weer rustig begonnen. Eerst met de verjaardagskaartjes voor de kinderen die tijdens Corona geen feestje mogen geven, daarna met een grote opdracht van één van mijn vaste klanten en vervolgens kreeg ik een andere opdracht met heel veel diverse kaartjes. Een mooie afleiding en een stok achter de deur om toch weer de draad op te pakken.

Ik ben er nog niet helemaal, maar ik probeer weer in stapjes het plezier te ervaren in het maken van kaartjes. Ik word gelukkig weer blij van leuke afbeeldingen, mooie stofjes en grappige stempels en dat is maar goed ook, want met dat plezier zorg ik in ieder geval voor een beetje de omzet bij de hobby winkels en dat is ook voor hen van groot belang, moet er niet aan denken dat mijn vaste plekjes verdwijnen.

De komende weken ligt er een grote opdracht van 300(!) kaartjes voor het goede doel. Het zijn bloemen kaartjes die allemaal met de hand moeten worden ingekleurd en voorzien worden van een ondervel. Een behoorlijke klus maar gelukkig heb ik hele fijne hulp. Een vriendin helpt met het kleuren en de eerste 100 kaartjes liggen al klaar. We hebben nog tot eind februari dus dat moet lukken.

Maar ondertussen probeer ik dus ook weer de webshop te voorzien van nieuwe kaartjes, maar het zal niet zo snel gaan als dat jullie van mij gewend zijn. Ik hoop dat jullie dat begrijpen. Mocht je iets zoeken en niet kunnen vinden, stuur mij een berichtje of een e-mail naar info@sierraswereld.nl en ik ga kijken wat ik voor je kan doen. Op deze manier heb ik dit weekend 16 kaartjes gemaakt.

Tot zover deze update, als er weer nieuws is laat ik zeker weer wat van mij horen.

Groet,

Sierra

Geplaatst op

Het einde van het jaar……

Het klinkt cliche maar het einde van het jaar biedt altijd ruimte om even terug te kijken naar wat voor jaar het was……. dus ik doe dat ook 🙂

En wat was het een jaar…. qua verkoop het beste jaar tot nu toe en heb ik echt ongelooflijk mooie donaties mogen doen naar de goede doelen, maar er was meer. Door de Corona situatie heb ik ongelooflijk veel mensen kunnen verblijden met een kaartje, inmiddels meer dan 1000 kaarten gestuurd en dat is mede mogelijk gemaakt door de donaties van kaarten en/of postzegels. Zonder die hulp had ik het niet kunnen doen.

Het was een jaar waarin er geen beurzen waren, maar geloof mij mijn hobbykast heeft er niet onder geleden 🙂 ik heb heerlijk online geshopt en zo de hobbywinkels gesteund. Met mijn verjaardag werd ik verrast met een online beurs en heb ik kennisgemaakt met een nieuwe hobby, kleien! Leuk!!! Ook daarvan ligt nu meer dan genoeg materiaal in de hobbykast.

En dan mijn eigen kerstkaart. Ze lagen al een tijdje klaar en ik heb zo’n voorpret gehad van het maken en uiteindelijk heb ik ze kunnen sturen, heerlijk! De leuke reacties die ik ontvang zijn super leuk! Ga voor volgend jaar weer inspiratie op doen.

De kerstperiode is voor mij qua kaarten nu gestopt. Alle kerstkaarten zijn uit de webshop gehaald en de kaartjes die er nog waren zijn gedoneerd aan de verpleeghuizen in de buurt. Volgend jaar weer een volledig nieuwe collectie. De komende weken ga ik vooral aan de slag met het aanvullen van de website, want door alle hectiek is dat er een beetje bij ingeslopen én natuurlijk blijf ik komend jaar de eenzame ouder steunen door de verpleeghuizen in de buurt te voorzien van kaartjes, maar natuurlijk blijf ik ook actief voor Welzijn WonenPlus waar al een mooie opdracht voor klaar ligt én blijf ik de Facebook pagina “jij verdient een kaartje” ondersteunen. Kortom, ik blijf gewoon lekker bezig met mijn hobby.

Bedankt voor alle support dit jaar !

liefs, Sierra

Geplaatst op

We gaan samenwerken !!!

JAAAAHHHH!!!! Het is zover, we gaan samenwerken…. We is in dit geval Sierra’s Wereld en Regionale Stichting WonenPlus (RSWP).

RSWP gelooft in een samenleving waarin wij elkaar helpen als dat nodig is. RSWP staat opgesteld om eenzame (kwetsbare) ouderen te ondersteunen met diensten zodat ze geholpen worden, niet alleen zijn of kunnen blijven doen wat ze doen. (Klik hier voor meer informatie over RSWP )

Ik ga dus met ze samenwerken! Dat wil zeggen, ik ga kaartjes maken voor deze ouderen die zij ondersteunen. Dat kan zijn voor een glimlach, een verjaardag, verhuizing, bedenk het maar. Daar waar de oudere een kaartje kan gebruiken ga ik er voor aan de slag.

Nu zal je wellicht denken, maar Sierra’s Wereld deed toch al zoiets? Ja, dat klopt. Ik stuur kaartjes naar jarige kinderen, ouderen die aangemeld worden door familie of vrienden op de Facebook pagina “jij verdient een kaartje”. Geheel vrijblijvend en op basis van oproepjes. Deze samenwerking met RSWP gaat verder! Ik ga niet alleen structureel voor hen aan de slag maar ook voor meerdere gelegenheden. Het wordt dus veel meer een echte samenwerking!

Ik ben super trots dat dit allemaal gaat gebeuren. De laatste zaken worden nu geregeld (ik word namelijk officieel vrijwilliger) en dan kunnen we helemaal van start zoals we al hebben bedacht. Ik kijk er naar uit !

Wil je een bijdrage leveren aan dit geweldige initiatief? Ze zoeken altijd vrijwilligers! Heb je geen tijd maar wil je wel iets doen, kijk dan op deze pagina hoe jij kan helpen!

Groetjes,

Sierra

Geplaatst op Geef een reactie

De tijd vliegt voorbij….

en dat maakt dat ik soms wat achter loop met het schrijven van bloks, maar dat betekent niet altijd dat er niet geknutseld wordt. De afgelopen weken ben weer heerlijk in de knutselflow en maak ik weer van alles.

Het begon met de grote opdracht van 60 kerstkaarten (vast voorbij zien komen op Facebook) en dat maakte zoveel actie los dat ik ook al ben begonnen met de kerstkaarten voor de site (worden steeds aangevuld) en voor onze eigen. Maar er is ook al weer een nieuwe opdracht binnengekomen van 50 (!) kaartjes.

Vandaag was ook weer zo’n heerlijke knutseldag met als resultaat weer nieuwe kaartjes. Je komt ze de komende dagen tegen op Facebook maar ze staan natuurlijk ook in de webshop. Deze keer zijn de favoriete de tekst kaarten, zo leuk!

Ook heb ik de afgelopen weken in opdracht kaartjes mogen maken, dat blijft ook leuk. Je krijgt dan kort een vraag en ik mag dan zelf het ontwerp van het kaartje bedenken of degene die een kaartje zoekt weet al hoe hij er uit moet zien en dan aan mij de klus om hem te maken. Super leuk!

Ook het versturen naar jarige, zieke, ouderen doe ik nog steeds. De Corona regels worden weer aangescherpt en dat maakt dat er nog steeds vraag is naar leuke kaartjes. Ik volg nog maar 1 pagina (Jij verdient een kaartje) want ik merkte dat sommige mensen op alle pagina’s verzoekjes gingen plaatsen en dat maakte dat je heel veel moest bijhouden. De reacties zijn super leuk, met name op de confetti kaartjes, die zijn ook echt heel grappig. Nadeel is alleen dat ze “duur” zijn qua verzenden,…. 2 postzegels per kaartje… maar goed het is zo leuk en voor een goed doel.

Afgelopen week werd ik verrast door iemand met weer een donatie voor postzegels, tja dat blijft leuk!

Voor dit weekend is het nu klaar 😉 genoeg geknutseld, alles weer bijgewerkt. Tijd voor andere dingen.

Veel plezier in de webshop, mocht je iets willen weten of zoeken laat het vooral weten via info@sierraswereld.nl of stuur mij een whats app berichtje

groetjes,

Sierra

Geplaatst op Geef een reactie

En dan is er even een periode van stilte…..

Na alles vele kaartenacties is er dan een periode van stilte. Het versturen van kaartjes gaat door, maar mede doordat het weer zo heerlijk wordt neemt de creatieve inspiratie dan wat af. Normaal voor de tijd van het jaar, maar soms ook wel een tikkeltje frustrerend want het is niet de zin die ontbreekt, maar meer de inspiratie. Maar eerlijk is eerlijk met een goed boek in de zon heeft ook wel wat.

Natuurlijk heb ik de afgelopen weken nog wel kaartjes gemaakt maar die staan of simpelweg nog niet op de site omdat ik daar nog niet de tijd voor heb genomen, of ze zijn al verstuurd naar de besteller en wellicht al ontvangen door de ontvanger. Stilzitten is er dus nog niet bij, maar het hoge tempo is er af.

Vanmorgen voelde ik weer wat borrelen dus ik ga straks kijken wat het mij gaat brengen, maar ik vermoed nog niets wat direct op de site kan 🙂 Het zouden zomaar weer eens wat kerst kaartjes kunnen zijn. En ja, ik weet dat het vroeg is maar inspiratie moet je nooit temperen, dat moet je stimuleren 🙂

Verder heb ik vandaag 2 prachtige donaties mogen doen. Mogelijk gemaakt door de bestellers van kaartjes, want van ieder verkocht kaartje zet ik € 0,50 opzij voor het goede doel. Zowel Stichting ALS als de Dierenambulance Purmerend hebben een mooi bedrag mogen ontvangen.

Waarom deze 2 goede doelen?

De laatste tijd hoor ik steeds meer mensen van mijn leeftijd die getroffen worden door de vreselijke ALS ziekte. Er zijn nog geen medicijnen die deze ziekte kunnen genezen en vertragen kan maar die behandelingen zijn nog zo duur dat het niet voor iedereen weggelegd is om daar gebruik van te maken. We weten simpelweg nog te weinig van deze ziekte. En dan Dierenambulance Purmerend, ach die zitten gewoon in mijn hart. Jaren geleden heb ik van dichtbij mogen zien hoe ze te werk gaan, met hoeveel liefde ze omgaan met dieren en hoe ze alles wat ze kunnen/hebben in het teken zetten van het belang van dieren. Dat heeft zo’n indruk gemaakt dat ik toen direct donateur ben geworden en dat ben ik nog steeds.

Vandaag ga ik dus kijken of ik iets kan doen met die borrelende inspiratie of dat het toch weer met een goed boek in de bank of buiten in de tuin wordt. Voor nu wens ik iedereen een heerlijke dag! En mocht je vandaag ook even niet weten wat te doen, een leuke tip, neem een kijkje in de webshop, wie weet raak je geïnspireerd 🙂

Groetjes, Sierra

Geplaatst op Geef een reactie

Het “grote” versturen zit er op….

Met een extreem gevoel van trots heb ik gisteren de laatste kaarten op de post gedaan voor de oproepjes ten tijde van Corona. Nou ja de laatste, de laatste vanuit de donaties, want stoppen dat zit er bij mij niet in, ik ga door!

Maar door de donaties, de enorme donaties moet ik zeggen, heb ik meer dan 550 kaartjes kunnen versturen. Een geweldig gevoel van trots ik zei het zojuist al. Zoveel kaarten versturen in zo’n relatief korte periode is zo gaaf. Met heel veel plezier heb ik voor iedere ontvanger een kaartje gemaakt, een tekst geschreven en ze vervolgens met mijn glimlach gepost. Soms waren het er 10 in de week, maar soms (afhankelijk van het aantal oproepjes) ook 50.

Ik begon zelf met postzegels en kaartjes maar dat werd best kostbaar en al snel bleek dat er mensen (vrienden, familie, collega’s en ook bekende van bekende) wilde mee doen door een bedrag te doneren. Ik heb uiteindelijk zelfs oproepjes gedaan, want het voelde zo goed. Toen onwennig, maar nu trots, want door deze donaties heb ik het lang kunnen volhouden en heel veel glimlachen kunnen bezorgen.

Ouderen die eenzaam waren in verzorgingshuizen, of jarig, kinderen die geen feestje mochten vieren of gewoon een opkikker konden gebruiken omdat ze hun vriendjes miste, maar ook volwassenen die voor elkaar een kaartje aanvroegen om elkaar een leuke dag te wensen of even een opkikker te geven. Zo lief en leuk! Geen één oproepje was gelijk en als je dan een kaartje had gestuurd dan kreeg je soms een reactie terug, persoonlijk of aan de pagina gericht. Zo leuk!

De vele verzoekjes zullen door blijven komen via de Facebook pagina “jij verdient een kaartje” maar om het voor mezelf ook mogelijk te blijven houden, zal het aantal kaartjes af moeten nemen want al met al is het een dure hobby zullen we maar zeggen. Maar stoppen, dat zeker niet! Dit weekend (meer er over binnenkort) al weer super leuke nieuwe kaartjes gemaakt voor deze pagina zodat ik aan de wensen kan voldoen. Kortom deze knutselaar gaat door!

Nogmaals een groot DANKJEWEL aan alle donateurs, zonder jullie was dit niet mogelijk geweest. Samen hebben we heel veel glimlachen mogelijk gemaakt! Samen hebben we het leed van Corona wat verzacht, hoe gaaf is dat!
Dank jullie wel!

Groetjes,

Sierra

Geplaatst op Geef een reactie

Een GROOT dankjewel

De afgelopen weken heb ik met heel veel plezier kaartjes gemaakt en verstuurd naar ouderen die eenzaam zijn in deze periode omdat ze geen bezoek meer mogen ontvangen of hun verjaardag niet mogen vieren met dierbaren, maar natuurlijk ook naar andere jarige (kinderen en volwassenen) die geen feestje mogen vieren en een kaartje (glimlach) kunnen gebruiken. Gewoon even een momentje van aandacht.

Inmiddels zijn er al ruim 450 kaartjes op de bus. De één met 1 postzegel, de andere met 2…. en dat hakte er goed in qua kosten. Maar wat heb ik het getroffen, want daar waar ik zelf begon met de gratis kaartjes en postzegels kreeg ik al snel donaties voor de postzegels en dat maakte dat ik langer door kon gaan met deze super actie. Een GROOT dankjewel gaat dan ook uit naar alle donateurs. Dankzij jullie heb ik het al zo lang kunnen volhouden, ik ben zeker nog niet van plan te stoppen (er is nog wat over van het donatie bedrag dus ik kan nog even door).

Als het donatie bedrag op is, ga ik natuurlijk door (want ik vind het leuk om op deze manier iemand een “blij” momentje te bezorgen), maar dan wel in iets grotere mate dan vandaag de dag, want de kosten lopen gewoon door en geloof mij het gaat soms heel hard. Mocht je nog willen doneren, het kan nog steeds, stuur mij een berichtje en ik stuur je een betaalverzoek waarin je zelf het bedrag kunt bepalen en ik gebruik het bedrag volledig voor postzegels.

Wil je zelf iets doen voor deze groep, kijk dan op de volgende 2 facebookpagina’s voor meer informatie:

https://www.facebook.com/groups/204162607349695/?ref=bookmarks

https://www.facebook.com/groups/784675734902345/?ref=bookmarks

Ik kan het niet genoeg zeggen dus nogmaals DANKJEWEL lieve donateurs voor alle support om de kaartjes te kunnen blijven sturen!

groetjes, Sierra

Geplaatst op Geef een reactie

Klaar met spam

Of het echt voorbij is weet ik niet, maar dat ik er klaar mee ben is duidelijk…. spam reacties. Ongelooflijk hoeveel reacties ik krijg op mijn blog, helaas zijn het geen leuke reacties maar alleen maar promotionele, waarschijnlijk uitgevoerd door een computer dus daarom even geen blogs meer, maar het kriebelt en dus ga ik (misschien tegen beter weten in) weer live met de blogs.

Het kriebelt, de zoektocht naar creatieve inspiratie…. de laatste weken kan ik de rust voor creativiteit niet helemaal vinden zoals ik wil en dat maakt mij onrustig. Tijd dus om in actie te komen. Vorige week nieuwe stofjes besteld en dan wil het wel weer eventjes, maar toch niet zo als ik had gehoopt.

Dit weekend met de stofjes leuke kaartjes gemaakt, maar geloof mij, ik heb nog veel meer stofjes 🙂

Voor nu geeft het niet…. vandaag namelijk een nieuwe site gevonden “Happy Academy”. Geen idee nog of het mij mijn creativiteit gaat terugbrengen maar ik ga het in ieder geval proberen. De eerste uitdaging is een Schets challenge van 5 dagen, we gaan het zien. Mede door een collega geinspireerd geraakt om ook andere paden te bewegen om mijn creativiteit nieuw leven in te blazen. De komende periode gaan jullie het ongetwijfeld merken op deze website en natuurlijk mijn pagina op Facebook.

Voor nu, tijd om te gaan tekenen.

groetjes,

Sierra

Geplaatst op Geef een reactie

Het einde van het jaar…..

… het moment om terug te kijken en te reflecteren op wat er is gebeurd en wat er allemaal is geweest. In het geval van Sierra’s Wereld is er dit afgelopen jaar lange tijd stilte geweest, weinig tot geen inspiratie door andere beslommeringen. Maar de energie is hervonden en de laatste weken heb ik weer heerlijk kunnen creeren.

Ook in de hobby ruimte op zich is veel veranderd, daar waar ik eerst aan een bureau zat met heel veel losse kastjes, is het geheel nu omgetoverd tot een grote knutseltafel met aan weerszijde georganiseerde kasten die alle spullen laten zien. Ook veel materialen hebben de verandering niet overleefd. In begin geeft dat altijd een onwennig gevoel maar de keuze brengt focus aan in de hobby en dat is soms hoog nodig.

Zoals ik schreef, een jaar waarin ook een lange pauze zat, maar gelukkig heb ik toch nog heel veel kaartjes mogen maken en “verkopen”. Nu heb ik geen site om omzet te generen maar gaat 50% van ieder kaartje naar een goed doel. Dit jaar 3 goede doelen…. naast de bekende KWF en Stichting ALS heb ik dit jaar de Dierenambulance in Purmerend toegevoegd.

Al heel veel jaar steun ik privé de Dierenambulance Purmerend. De mensen die hier werken hebben het dierenhart op de juiste plaats. Ik hoop zelf nooit gebruik van ze te hoeven maken voor mijn kleine teckel, maar heb van dichtbij meegemaakt wanneer dit wel zo is en sindsdien ben ik een vaste donateur en vind ik dat zij een extraatje verdienen.

En zoals ieder jaar sluit ik het jaar af met het overmaken van de donaties. Normaal iets vaker, maar door de weinige creaties is het verschoven naar einde jaar maar dan wel met mooie bedragen! Super trots dat ik dit toch weer mag realiseren met hobbyen. Iedereen die kaartjes heeft gekocht bij Sierra’s Wereld een dikke DANK JE WEL, jullie maken deze 3 prachtige donaties mogelijk!

Voor komend jaar heb ik weer tal van plannen met Sierra’s Wereld en ga ik proberen de tijd en creativiteit te bewaken zodat ik met meer regelmaat nieuwe kaartjes kan delen. Ik zal de Facebook pagina ook meer gaan bijhouden met leuke updates, dus als je die nog niet volgt, doe dat dan ook want dan blijf je zeker weten op de hoogte van alles wat er volgend jaar met Sierra’s Wereld gaat gebeuren!

Voor nu, iedereen dank je wel voor alle leuke berichtjes! Maak er een mooie jaarwisseling van en wat mij betreft, tot volgend jaar !

Groetjes,

Sierra

Geplaatst op Geef een reactie

“Tijd” is niet mijn vriend op dit moment

Ik heb wel vaker geschreven dat ik een super gaaf project op mijn werk aan het doen ben en dat het creatieve er dan wel eens bij inschiet. Niet alleen vanwege mijn werk maar zeker ook omdat ik nog al een bezige bij ben en in alles wel iets zie van wat ik kan doen. Als mijn hoofd dan niet helemaal op 1 lijn zit en ik ook niet heel veel tijd hebt, dan sneuvelt mijn creatieve momentje.

Deels ook doordat ik mijn hobby ruimte een paar weken geleden grondig heb opgeruimd en alles nu zo strak is opgeruimd dat ik het gevoel heb dat ik moet “zoeken” naar mijn spullen. Zit tussen mijn oren, dat weet ik, maar het is allemaal zo netjes opgeruimd dat ik echt moet denken waar wat ligt.

Kortom ik wil heel veel en niet alles past in de tijd die ik heb dus dan is het keuzes maken en omdat je creativiteit niet kan dwingen sneuvelt het best vaak als optie. Maar met de kerst voor de deur werd het nu toch wel weer tijd om even, al was het maar een uurtje, wat te doen.

Dus toen vandaag er een momentje zich voor deed, ben ik begonnen met wat stempelen, gewoon een paar simpele opzetjes zodat ik lekker kan kleuren. Ze zijn nog lang niet af, maar een sneak preview levert toch best een leuk idee op:

Dus otNog niet klaar, maar beginnetje is er

Komende dagen nog wat meer kleuren (heb nog wat stempeltjes gemaakt) zodat ik mijn hoofd al wat meer richting “kerst” kan zetten want voor je het weet is het weer tijd om kaartjes te sturen en dan kan het natuurlijk niet zo zijn dat ik er géén eentje heb 🙂

Dit jaar wil ik ook het Ouderenfonds weer steunen dus de komende weken absoluut creatief werk aan de winkel. Nu hopen op voldoende inspiratie (want dat heb je niet altijd in de hand)

Groetjes,

Sierra

Geplaatst op Geef een reactie

Het ultieme vakantiegevoel

Het ultieme vakantiegevoel is voor de één een verre reis, heel veel zon of misschien wel een goed boek. Voor mij is het ultieme vakantiegevoel de vrijheid om te knutselen wanneer ik wil en te maken wat ik wil. Vooral door mijn creativiteit de vrije loop te laten kan ik dan volop genieten.

De afgelopen dagen was ik vrij en heb ik heerlijk gesnuffeld in de diverse winkels waar ik altijd van alles haal. Niet helemaal tevreden met het aanbod maar genoeg om weer inspiratie op te doen voor een aantal leuke kaartjes. Resultaat: weer vele nieuwe ontwerpen in de webshop. Heerlijk gevoel.

En terwijl ik dit schrijft levert Post NL zojuist de Toner Ink Marker af….. zegt je misschien niets, maar betekent voor mij dat het laatste onderdeel van een nieuwe creatieve poging is afgeleverd. Ik kan dus straks als ik zin heb aan de slag met de uitbreiding van mijn hobby. Kort gezegd, is deze pen geschikt om mee te schrijven/tekenen waarna je met een heater er folie op kunt laten bevestigen. Als het goed is geeft het een super leuk effect. Diverse folies zijn natuurlijk al in huis en de folie heater komt uiteraard bij de Action vandaan…..

Maar goed het ging dus over het vakantiegevoel. Ik hou het nog even vast, want ik heb nog een paar daagjes voordat het dag dagelijkse werkproces weer van start gaat. Natuurlijk vind ik ook dat heel erg leuk maar nu is het even mijn hobby en ik 🙂

groetjes,

Sierra